Održana prva radionica za izradu Strategije razvoja turizma na području Općine Živinice

Prošle sedmice održana je prva radionica za izradu Strategije razvoja turizma na području Općine Živinice. Teme prve radionice

Prošle sedmice održana je prva radionica za izradu Strategije razvoja turizma na području Općine Živinice. Teme prve radionice bile su analiza situacije u vezi sa razvojem turizma na području Općine Živinice i definisanje strateških pravaca razvoja turizma na području naše Općine.

Zbog važnosti izrade ovog strateškog dokumenta kada je u pitanju razvoj turizma u našoj Općini u narednom periodu, od strane nosioca izrade Strategije, planirano je održavanje još minimalno 2 radionice na kojima će se utvrditi razvojni pravci turizma na području Općine Živinice.

Učešće građana Općine Živinice u izradi navedene Startegije je od izuzetnog značaja. Vaši prijedlozi i sugestije su jako važni, te se nadamo da ćete aktivno učestvovati i davati svoj doprinos u procesu izrade ovog veoma bitnog strateškog dokumenta.

U vezi sa tim, pozivamo sve građane Općine Živinice da se aktivno uključe u izradu Startegije razvoja turizma na području naše Općine i da učestvuju u radionicama koje će biti održane u narednom periodu.

Obrazac projektnog prijedloga u kojem možete dostaviti sve Vaše prijedloge koji se odnose na poboljšanje turističke infrastrukture i ponude na području Općine Živinice možete pronaći na sljedećem linku: https://opcinazivinice.ba/strategija-razvoja-turizma-opcine-zivinice/

Obrasce projektnih prijedloga slati na e-mail: turizam@opcinazivinice.ba i admir@opcinazivinice.ba.
Moguće je priložiti neograničen broj projektnih ideja.

Također, u cilju prikupljanja informacija pristupili smo i anketnom istraživanju.
Rezultati anketnog istraživanja će poslužiti kao temelj za izradu Strategije i stoga je posebno važno da dobijemo što veći broj ispunjenih anketa kako bismo imali bolji uvid u trenutnu situaciju.

Anketni upitnik možete pronaći na linku ispod.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSetys6teBBY7e5HypSwO8Ye9pngYTtBhLRtjunG8LXZMvdwug/viewform 

Ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi izrade navedene Strategije možete nam se obratiti na broj telefona: 035/743-304 ili putem e-maila: turizam@opcinazivinice.ba.

Također vas molimo da informaciju i anketu proslijedite svojim prijateljima i poznanicima za koje smatrate da mogu dati svoj doprinos u poboljšanju turističke ponude i infrastrukture u Živinicama.

Unaprijed se zahvaljujemo na saradnji.