Gradonačelnik Samir Kamenjaković nastavlja sa posjetama uspješnim privrednicima

Gradonačelnik Samir Kamenjaković nastavio je sa obilaskom privrednih subjekata na području Grada Živinice. Prva posjeta u ovoj godini

Gradonačelnik Samir Kamenjaković nastavio je sa obilaskom privrednih subjekata na području Grada Živinice. Prva posjeta u ovoj godini upriličena je firmi Alu-KAL Živinice. Prilikom ove posjete gradonačelnik Samir Kamenjaković sa sardnicima konkretnije se upoznao sa djelatnošću ovog privrednog subjekta, njihovom proizvodnjom, prodajom, brojem radnika, uslovima rada, te sa budućim planovima i namjerama razvoja.

U razgovoru sa rukovodstvom ove firme Gradonačelnik je istakao da su njegova vrata i vrata administracije Grada Živinice uvijek otvorena, kako za njih, tako i za sve privrednike na području Grada Živinice, te da će se zajedno sa njima uključiti u borbu sa problemima i izazovima sa kojima se susreću u svom poslovanju, kako bi zajednički radili na razvoju privrednika i privrede u Gradu Živinice.

“Zadovoljstvo mi je da u ovoj godini nastavljamo obilaziti naše privrednike. Prilikom posjete firmi Alu-Kalu u jednoj prijatnoj atmosferi razgovarali smo, ne samo o firmi Alu-Kal, nego generalno o problemima sa kojim se naši poslodavci susreću. Mi, dakle, želimo da naša uprava bude na raspolaganju i da bude servis našim poslodavcima. Danas sam zaista zadovoljan ovom posjetom, dobili smo izvanredne informacije o razvoju ove firme, a ono što me posebno raduje da vlasnici firme imaju plan proširivati proizvodnju. Proširenje proizvodnje podrazumjeva novo zapošljavanje i razvoj Grada Živinice i smatram da ćemo napraviti jedan konstruktivni plan kad je u pitanju firma Alu-Kal i kad su u pitanju generalno svi poslodavci u Gradu Živinice. Mi ćemo nastavit trend obilaska naših poslodavaca i u ovoj 2020. godini, odlučili smo da prva firma koju smo posjetili bude Alu-Kal. Nadam se da ćemo u ovoj godini uspjeti obići sve one koje nismo uspjeli do sad da obiđemo i vidjeti razmišljanje i puls naših poslodavaca, kako bi smo mogli odrediti kurs djelovanja naše uprave. Mi imamo otvoren Centar za biznis, koji je servis svim poslodavcima i ovom prilikom želim pozvati naše poslodavce da koristi usluge ovog Centra, jer je i napravljen upravo zbog naših poslodavaca”, kazao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

“Pozdravljam gradonačelnika i njegove saradnike koji su danas posjetili Alu-Kal i jako me raduje da se surađuje sa lokalnom zajednicom. Danas smo imali jedan izuzetno dobar razgovor po pitanju rada naše firme. U toku našeg rada došlo je do ekspanzije posla, pa su nam se i kapaciteti na osnovu toga proširivali, tako da smo mi još prošle godine našu proizvodnju kompletnu preselili na novu lokaciju u Donje Živinice, gdje se nalazi naša proizvodna hala i gdje su sve proizvodnje sortirane po onome što proizvode. Mogu s ponosom da kažem da je naša proizvodna hala izuzetno opremljena sa svim standardima koji omogućavaju radnicima izuzetno dobru proizvodnju pratećeg proizvoda. S ponosom mogu da istaknem da smo srcem i dušom ulagali sebe da naša firma zauzme izuzetno dobru poziciju u sferi poslovanja, tako da smo 2017. godine zauzeli 869 mjesto na skali brzorastućih firmi gdje je bilo 35 000 kompanija. Ja sam vrlo zadovoljna i sretna osoba što sam dio ove ekipe i što sam suvlasnik ove firme i svim silama se trudim da ta firma ide u što boljem smjeru”, istakla je Mirsada Tulumović-Kalajac, suvlasnik firme Alu Kal.

Firma Alu-Kala osnovana je 2004. godine i već 16 godina su na tržištu. Prema riječima rukovodstva ove firme ovo je jedna izuzetno zdrava firma koja je zasnovana na zdravim temeljima. Na samom startu firma je imala 4 radnika, a danas ona broji preko 80 uposlenih koji imaju redovna primanja i sve ono što im zakonski pripada.
Firma pored aluminijske stolarije, proizvodi plastičnu stolariju profila kemerling, zatim proizvodnja tapaciranog i pločastog namještaja, a u okviru firme postoji i renomirani salon koji kupcima omogućava da na jednom mjestu mogu kupiti sve ono što im je potrebno za njihove kućne potrepštine.