Besplatno iznajmljivanje bicikala u Gradu Živinice

Svakog dana sve više naših sugrađana bira bicikl, ne samo kao prevozno sredstvo, već kao vid zabave i

Svakog dana sve više naših sugrađana bira bicikl, ne samo kao prevozno sredstvo, već kao vid zabave i rekreacije.

Biciklizam kao sport pored toga što promoviše zdrav način života, također je ekološki prihvatljivo prevozno sredstvo jer ne emituje štetne plinove čime čuvamo prirodu za buduće generacije.

Osim toga, cikloturizam i drugi oblici korištenja bicikala u turizmu spadaju u rastuće oblike turističkih aktivnosti.

Atraktivan i raznolik prirodni okoliš Živinica i bogato kulturno-historijsko naslijeđe pogoduje ovom obliku turističke rekreacije, a gradska uprava Živinica na čelu sa gradonačelnikom Samirom Kamenjakovićem i italijanska nevladina organizacija CISP aktivno pomažu u razvoju takvog oblika turizma u našem Gradu.

Iz gore navedenih razloga, na inicijativu gardonačelnika Samira Kamenjakovića u Gradu Živinice otvoren je prvi autoput za bicikle u BiH, te je izgrađeno nekoliko biciklističkih staza.

Također, Grad Živinice, u saradnji sa Biciklističkim klubom Živinice i nevladinom organizacijom CISP, izradio je i postavio mapu sa ucrtanim pješačkim i biciklističkim stazama koja prikazuje najzanimljivija i najznačajnija mjesta u Gradu Živinice, te je izvršena nabavka bicikala namjenjenih biciklistima, planinarima i svim našim sugrađanima u rekreativne svrhe.

Pored toga na komoot aplikaciji za pametne telefone, u saradnji sa Biciklističkim klubom Živinice registrovan je profil i ucrtan veliki broj biciklističkih staza.
Sve što trebate uraditi jeste da instalirate ovu aplikaciju, zapratite Biciklistički klub Živinice i jednostavno je koristite kao navigaciju u svojoj avanturističkoj priči obilazeći Živinice.

Bicikl je jedino prevozno sredstvo koje učimo voziti od malih nogu, ono ne poznaje dobne granice, a u Gradu Živinice dostupno je svima.

Ako nemate svoj bicikl, a želite da vozite, budite slobodni javiti se u Kancelariju za turizam Grada Živinice i preuzmite svoj bicikl, od ponedjeljka do petka na jedan dan,a vikendom na dva dana.

Iznajmljivanje bicikla u Kancelariji za turizam Grada Živinice je besplatno za sve naše sugrađane.

Podarite sebi susret sa prirodom i zakoračite novim krajolicima. Pratite svoj unutarnji ritam i udahnite onoliko prirode koliko možete i želite.
Dobrodošli!

#ŽiviNajsVoziBajs!