Podržano devet START UP biznisa kroz program IMPAKT

Gradonačelnik Began Muhić i ministar privrede Tuzlanskog kantona Edin Duraković sa predstavnicima Investicijske fondacije IMPAKT uručili su certifikate

Gradonačelnik Began Muhić i ministar privrede Tuzlanskog kantona Edin Duraković sa predstavnicima Investicijske fondacije IMPAKT uručili su certifikate za devet osoba za realizaciju poslovnih ideja, odnosno pokretanje biznisa.

IMPAKT inkubator je projekat koji realizuju zajedno Grad Živinice, Ministarstvo za privredu Tuzlanskog kantona i IMPAKT Fondacija.

Kroz projekat IMPAKT inkubator podržano je osnivanje START UP biznisa, a podržani su i registrovani biznisi do 12 mjeseci uz obuku koja se odvijala kroz šest ciklusa.

Osim finansijske podrške učesnici su stekli pravo na poduzetničku obuku, pripremu i realizaciju poslovnih ideja, stručnu i mentorsku podršku što je izuzetno značajno.

Podržani biznisi će se registrovati ili su registrovani u oblasti proizvodnje i uslužne djelatnosti.

Gradonačelnik Began Muhić tokom uručivanja certifikata istakao je zadovoljstvo što veliki broj podržanih biznisa vode mladi, perspektivni ljudi koji će zasigurno u narednom periodu aktivno proširivati kapacitete svog poslovanja i uposliti dodatan broj ljudi.
Grad Živinice će i na taj način steći dodatan entuzijazam kroz nove ideje, nove obilke poslovanja čime će se jačati i prezentovati imidž Grada kao sredine koja prednjači u poduzetništvu.
Ove godine rekordno je podržano 25 novih biznisa kroz direktnu podršku gradske administracije na čelu sa Gradonačelnikom Muhićem i taj trend sa posebnim akcentom na podršku mladima nastavit će se i u širem opsegu u narednom periodu kroz programe Grada Živinice, a i u saradnji sa partnerima i međunarodnim agencijama.