Javni poziv za jesenju sjetvu za 2020.godinu

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva objavio je javni poziv za formiranje preliminarne liste potencijalnih korisnika poticaja za

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva objavio je javni poziv za formiranje preliminarne liste potencijalnih korisnika poticaja za jesenju sjetvu ( pšenica, raž i ječam).

Kako bi Grad Živinice pripremio preliminarnu listu poljoprivrednih proizvođača za Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, pozivaju se svi poljoprivredni proizvođači koji su upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava i klijenata da prijave jesenju sjetvu na propisanom obrascu.

Visina iznosa podrške za programe pokretanja proizvodnje, poticanja jesenje sjetve zavisi od iznosa sufinansiranja prihvatljivih troškova od strane klijenta – lokalne zajednice a maksimalno do 1.000,00 KM po krajnjem korisniku (poljoprivrednom proizvođaču).

Prijave na javni poziv primaju se do 13.10.2020.godine na propisanom obrascu koji se može preuzeti u šalter Sali Grada Živinice i na web stranici.

Propisani obrazac za prijavu na javni poziv možete preuzeti OVDJE