Javni poziv poslovnim subjektima sa područja Grada Živinice

Gradonačelnik Samir Kamenjaković raspisao je Javni poziv za novčanu podršku poslovnim subjektima sa područja Grada Živinice utvrđenu Programom

Gradonačelnik Samir Kamenjaković raspisao je Javni poziv za novčanu podršku poslovnim subjektima sa područja Grada Živinice utvrđenu Programom mjera podrške privredi Grada Živinice za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom korona virusa Covid-19 i Pravilnikom o kriterijima, načinu i postupku raspodjele sredstava iz Budžeta Grada Živinice u cilju realizacije navedenih mjera podrške privredi Grada Živinice.

S tim u vezi, pozivaju se svi poslovni subjekti sa područja Grada Živinice, čija djelatnost je naredbama Federalnog štaba civilne zaštite, Kantonalnog štaba civilne zaštite, Gradskog štaba civilne zaštite ili drugih nadležnih organa zabranjena ili kojima nije bio zabranjen rad ali su u mjesecu martu 2020. godine imali pad ostvarenog prometa 20% i više u odnosu na ostvareni promet u istom mjesecu 2019. godine, a ukoliko nisu bili registrovani u martu 2019. godine pad ostvarenog prometa 20% i više u odnosu na prosječni ostvareni promet počev od mjeseca osnivanja zaključno sa mjesecom februarom 2020. godine, da se prijave na navedeni Javni poziv kako bi ostvarili pravo učešća u Programu podrške privredi Grada Živinice za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom korona virusa Covid -19.

Javni poziv objavljen je dana 16.07.2020. godine i ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja. Prijave je potrebno dostaviti najkasnije do 31.07.2020. godine do 15:00 sati.

Javni poziv, obrasce prijava kao i liste djelatnosti kojma je bio zabranjen rad i druge prateće dokumenate svi zainteresovani građani mogu pogledati u Šalter sali  Grada Živinice i linkovima ispod:

JAVNI POZIV

LISTA ZABRANJENIH DJELATNOSTI

PRAVILNIK

ZAHTJEV ZA PRIJAVU PAD PROMETA

ZAHTJEV ZA PRIJAVU ZABRANJENE DJELATNOSTI