Izvršena primopredaja umjetničkih slika nastalih na Likovnoj koloniji

U kabinetu načelnika Općine Živinice Samira Kamenjakovića izvršena je primopredaja umjetničkih slika nastalih na Likovnoj koloniji 2017. godine.

U kabinetu načelnika Općine Živinice Samira Kamenjakovića izvršena je primopredaja umjetničkih slika nastalih na Likovnoj koloniji 2017. godine.
Slike je Općinskom načelniku uručio predsjednik Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Živinice, Adis Šabanović.

Riječ je o saradnji između Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Živinice i Općine Živinice koja je svake godine pokrovitelj ove tradicionalne manifestacije kulturnog stvaralaštva.

Likovna kolonija je jedan od najznačajnijih kulturoloških događaja na području Općine Živinice, koja svake godine okuplja likovne umjetnike koji stvaraju slike u ambijentalnim prostorima.

Prilikom primopredaje slika razgovarano je aktivnostima koje su bile u proteklom periodu kao i o planiranim za naredni period, gdje je istaknuta i dalja podrška Općine Živinice u svim planiranim aktivnostima Preporoda.

Preuzimajući vrijedne umjetničke slike Općinski načelnik se zahvalio na slikama i svemu što BZK “Preporod” Živinice radi, te je čestitao predsjedniku na uspješnoj realizaciji svih njihovih projekata i aktivnosti.

Ovom prilikom predsjednik BZK “Preporod” Živinice Adis Šabanović najavio je otvaranje Likovne kolinije “Živinice 2018.” koja će se održati 22. i 23.09.2018. godine u mjestu Barice – Općina Živinice, u avliji porodične kuće Puzića sa početkom u 10:00 sati.

Načelnik Kamenjaković i predsjenik Šabanović su ovom prilikom pozvali sve ljubitelje slikarstva kao i sve građane Općine Živinice da posjete Likovnu koloniju, druže se sa umjetnicima i svojim prisustvom uljepšaju ovu manifestaciju.