Gradonačelnik Samir Kamenjaković upriličio prijem za učenike generacije

Gradonačelnik Samir Kamenjaković jučer je upriličio prijem za učenike genracije osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Živinice.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković jučer je upriličio prijem za učenike genracije osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Živinice.

Prijem za učenike generacije, kojem su prisustvovali roditelji i direktori škola, bio je način kojim se željelo poručiti učenicima da je njihov trud i zalaganje tokom školovanja primjećen i da na podršku lokalne zajednice uvijek mogu računati.

Gradonačelnik je ovom prilikom, obraćajući se učenicima, istakao da je obrazovanje ključ uspjeha, ali da u budućnosti trebaju biti i aktivni članovi lokalne zajednice koji će učiniti dobre stvari za cijelo društvo, te je dodao da su sve velike promjene počete malim koracima.

Čestitke na dosadašnjem uspjehu i mnogo sreće i uspjeha u budućem školovanju poželio je gradonačelnik Kamenjaković učenicima, a predstavnicima njihovih škola se zahvalio što su primjetili i tokom školovanja pravilno usmjeravali učenike ka intelektualnom razvoju.

Na kraju druženja učenicima generacije su uručeni prigodni pokloni, te su prisutni uz srdačne pozdrave izrazili nadanja skorijem viđenju.

Učenici generacije za školsku 2018/2019. godinu na području Grada Živinice su:

Tarik (Said) Čerkezović (JU “Prva osnovna škola”, Živinice)
Azra (Fuad) Imamović (JU “Druga osnovna škola”, Živinice)
Edina (Mehmed) Halilbašić (JU OŠ “Živinice Gornje”)
Adna (Admir) Dedić (JU OŠ “Dubrave”)
Ajdin (Aljo) Nukić (JU OŠ “Gračanica”)
Ajdin (Emir) Butković (JU OŠ “Bašigovci”)
Enes (Nihad) Džihanović (JU OŠ “Đurđevik”)
Lejla (Senad) Kuljančić (JU OŠ “Višća”)
Amna (Edis) Karić (JU OŠ “Šerići”)
Amna (Mirsad) Nuhić (JU MSŠ Živinice).