Gradonačelnik Samir Kamenjaković otvorio sportske igre “Igrom i druženjem kroz mladost”

Streljački sportski klub „Konjuh“ Živinice je, u saradnji sa Gradskom upravom Živinice, u okviru Programa obilježavanja 19. juna

Streljački sportski klub „Konjuh“ Živinice je, u saradnji sa Gradskom upravom Živinice, u okviru Programa obilježavanja 19. juna Dana Grada Živinica organizirao sportsku aktivnost pod nazivom “Igrom i druženjem kroz mladost”. Navedenom događaju prisustvovao je i gradonačelnik Samir Kamenjaković, sa svojim saradnicima, koji je nakon pozdravne riječi otvorio igre.

Igrom i druženjem kroz mladost je naziv lijepe sportske priče kojom su se mladi kroz ljubav prema sportu željeli podstaknuti na druženje i aktivizam. Dakle, cilj je kod mladih popularizirati druženje kroz sport koji je najbolji moralni odgajatelj cijelog društva.

Sportske igre “Igrom i druženjem kroz mladost” su po prvi put organizirane i održane u Gradu Živinice, a prema riječima predstavnika SSK “Konjuh” Živinice ove igre je planirano tradicionalno održavati svake sljedeće godine.

Instruktor za obuku Bećir Džinić je tokom pozdravne riječi istakao da je fokus ovih igara druženje maldih bez bilo kakvog novčanog podsticaja, a time se želi odstupiti od trenda u kojem bilo koju vrstu turnira prati i određena novčana nagrada.

Nakon sportskih aktivnosti, učesnici su nastavili druženje uz roštilj.

“Igrom i druženjem kroz mladost” predstavlja inovativnu ideju mladih ljudi koji žele napraviti jedan pozitivni progres u društvenoj zajednici. Dakle, stimulisati mlade ljude da pozitivno razmišljaju. Ukoliko uspijemo na ovakav način stimulisati mlade ljude da pozitivno razmišljaju imat ćemo i pozitivno okruženje, a time ćemo zaustaviti sva negativna dešavanja oko nas. Ja, ovom prilikom, pozivam sve mlade ljude da promijene društvo oko sebe, a da bi to uspjeli moraju biti aktivni. Na ovom skupu zaista se osjeti pozitivna energija na jednom mjestu. Nadam se da na ovakav način i ovim pristupom grupisanja znanja, mudrosti, grupisanja mladosti naša lokalna zajednica i država Bosna i Hercegovina imaju sigurnu mogućnost da budu jedne od najboljih i najrazvijenijih ne samo lokalnih zajednica već i država u regiji”, rekao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.