Gradonačelnik Samir Kamenjaković upriličio prijem za mladog boksera Aliju Mešića

Gradonačelnik Samir Kamenjaković je, u svom kabinetu, upriličio prijem za mladog repezentativca Bosne i Hercegovine u boksu, u

Gradonačelnik Samir Kamenjaković je, u svom kabinetu, upriličio prijem za mladog repezentativca Bosne i Hercegovine u boksu, u super teškoj kategoriji, Aliju Mešića.

Naime, Mešić je mladić iz Živinica koji je državu Bosnu i Hercegovinu branio na Međunarodnom juniorskom turniru u Srbiji, na kojem su učestvovali takmičari iz 22 države. Naš mladi bokser se iz Srbije vratio sa bronzanom medaljom, te je tim povodom i upriličen prijem.

Pored mnogobrojnih uspješnih rezultata, titula i medalja posebo je važno istaći da je Mešić u ringu tri puta osvojio titulu državng prvaka Bosne i Hercegovine u super teškoj kategoriji.

U Bokserskom klubu Živinice trenira već 6 godina. Danas sa 16 godina Mešić je učenik drugog razreda Srednje saobraćajne škole i uspješni bokser, koji svojim trudom i uspješnim rezultatima u ringu na najbolji način predstavlja našu domovinu.

Uspješni rezultati na bilo kojem polju interesovanja mladih je nešto što uvijek ima podršku Gradske uprave Živinice na čelu sa gradonačelnikom Samirom Kamenjakovićem.

Kako kaže gradonačelnik Kamenjaković u sport je neophodno ulagati, jer kroz sport mladi ljudi uče da istovremeno prihvate i pobjedu i poraz, te ih to edukuje da i kroz život uvijek budu spremni i na jedno i na drugo.