Koncertom Mravka Travka i svečanim otvorenjem Aleje dječije igre počela nova školska godina

Gradonačelnik Samir Kamenjaković je jučer, zajedno sa prisutnom djecom, u Gradskom parku “Konjuh” svečano otvorio Aleju dječije igre,

Gradonačelnik Samir Kamenjaković je jučer, zajedno sa prisutnom djecom, u Gradskom parku “Konjuh” svečano otvorio Aleju dječije igre, a zatim su svi školarci koncertom Latifa i Mravka Travka ispraćeni u školske klupe sa željom da im školska godina bude što uspješnija.

Naime, sinoć je Grad Živinice poprimio novu dimenziju u kojoj su djeca i zabava bila premisa organizovanih dešavanja.

U toku ceremonije otvaranja Aleje dječije igre gradonačelnik Kamenjaković je pozdravio prisutne, nakon čega je tu teritoriju zvanično predao djeci na korištenje sa porukom da istu čuvaju i budu veseli na njoj, a u nadi da će u budućnosti Grad Živinice imati još ovakvih kutaka za najmlađu raju.

Koncert Latifa i Mravka Travka, koji je održan na Gradskom bulevaru, je pored zabavnog karaktera imao i edukativnu nit, koju su zabavljači kroz pjesmice i povremeni govor provlačili tokom cijelog koncerta. Djeca su sinoć sigurno naučila da se dobrim ponašanjem vole roditelji, a poštovanjem drugovi, te da je pomoći drugu u nevolji jedna od najvrednijih stvari koju mogu uraditi za drugog čovjeka.

Zahvaljujući gradonačelniku Kamenjakoviću kao generalnom pokrovitelju navedenih dešavanja, te zaposlenicima JU BKC-a i volonterima Udruženja “Mladih” djeca si sinoć imala priliku uživati u Gradu Živinice.

“U povodu početka školske godine mi smo organizovali jedan prelijep koncert za djecu. Također smo za naše najmlađe građane uspjeli zauzeti jednu teritoriju u Gradskom parku “Konjuh”, koja će u budućnosti biti edukativnog i zabavnog karaktera. Otvaranjem Aleje dječije igre zaokružili smo uređenje parka “Konjuh” kojeg smo poklonili našim sugrađanima. Svim školarcima osnovnih, ali i srednjih škola želim sretan početak školske godine sa nadom da će svi biti uspješni, dobri i odlični đaci.”, rekao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.