Započeli radovi na horizontalnoj i vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji u Živinicama

Radovi na izradi horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije u gradskoj zoni Grada Živinice započeli su proteklih dana. Zamjena

Radovi na izradi horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije u gradskoj zoni Grada Živinice započeli su proteklih dana.

Zamjena saobraćajnih znakova i postavljanje novih, izrada punih i isprekidanih linija, izrada strelica, usporivača brzine i drugih saobraćajnih znakova na kolovozu čine navedene radove izrade horizontalne i vertikalne signalizacije.

Važno je istaći da se ove godine po prvi put u Gradu Živinice izrada pješačkih prelaza i regulacionih ostrva radi proplastikom, odnosno hladnom plastikom, čija je dužina trajanja tri godine, za razliku od dosadašnjeg načina rada čiji je vijek trajanja bio oko tri mjeseca

Ukupna vrijednost navedenih radova iznosi 40.273,21 KM, a izvođač radova je firma “Timing” d.o.o. Tuzla.

Pored navedenih radova sledeće sedmice će se krenuti sa realizacijom još jednog projekta koji obuhvata izradu usporivača brzine sa horizontalnom i vertikalnom saobraćajnom signalizacijom ispred svih osnovnih škola na području Grada Živinice.

Završetak radova ukoliko vremenski uslovi dozvole je za 15 dana.

Građani, učesnici u saobraćaju mole se za strpljenje i razumijevanje ukoliko se zadese na lokacijama izvođenja radova.