Uručena priznanja za živiničke šampione znanja

U organizaciji Asocijacije za kreiranje pozitivnih vrijednosti Pro-aktiva a pod pokroviteljstvom Grada Živinice u prepunoj sali JU Prva

U organizaciji Asocijacije za kreiranje pozitivnih vrijednosti Pro-aktiva a pod pokroviteljstvom Grada Živinice u prepunoj sali JU Prva osnovna škola Živinice uz prigodan kulturni program i prisustvo brojnih učenika i roditelja dodijeljenja su priznanja učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate u protekloj godini kao i njihovim mentorima, nastavnicama i školama.

Gradonačelnik Began Muhić obratio se prisutnima i dodijelio priznanja zasluženim učenicima zajedno sa predstavnicima Asocijacije Pro- Aktiva dr. Feridom Konjićem i dr. Mirsadom Šljivićem, te v.d. direktora Avdom Memićem.

Tokom obraćanja Gradonačelnik Muhić naglasio je da će Grad Živinice i u narednom periodu nastaviti podršku i pokroviteljstvo ovakvim projektima i manifestacijama posebno kada je riječ i o drugim programima Grada Živinice kao što su stipendiranje učenika osnovnih, srednjih škola i studenata.
Posebno je istaknuo da je izrazita čast prisustvovati skupu i govoriti pred takvim mladim ljudima koji su svojim uspjehom i rezultatima učinili svoju lokalnu zajednicu ponosnom i da se ovakva snaga mladih ljudi na jednom mjestu ne može porediti ni sa jednim sličnim skupom. 
Grad Živinice izražava punu podršku mladim ljudima i želi im biti najvažniji partner u njihovim dostignućima u namjeri da zajedno gradimo i promovišemo svoju lokalnu zajednicu i državu na najbolji i najmudriji način, rekao je Gradonačelnik Began Muhić.