Svečano otvoreni zimski bazarni dani

Na gradskom bulevaru “Nesib Malkić”  otvoren je Zimski bazar koji je okupio preko dvadeset izlagača koji će u

Na gradskom bulevaru “Nesib Malkić”  otvoren je Zimski bazar koji je okupio preko dvadeset izlagača koji će u sedmodnevnom periodu od 22.12.-29.12.2023.godine u radnom periodu od 10:00 do 19:00 sati imati priliku ponuditi svoje proizvode iz domena domaćih radinosti, tradicionalnih zanata, domaće proizvodnje, slastica i mnogo drugih proizvoda.

Gradonačelnik Began Muhić zajedno sa kolektivom Gradske uprave Živinice i predsjednikom Turističke zajednice Grada Živinice svečano je otvorio Zimski bazar i obišao sve učesnike ovogodišnjeg bazara.

Bazarni dani se održavaju u okviru manifestacije Zimske noći u Živinicama u okviru čega će sa radom po prvi put početi i klizalište na Trgu veterana sa pratećim sadržajima, a 31.decembra u Novu 2024.godinu građane će sjajnom svirkom uvesti bend Rock Ko Fol.

Gradonačelnik Began Muhić naveo je da cjelokupan projekat manifestacije Zimske noći u Živinicama u saradnji sa Turističkom zajednicom Grada Živinice imaju tendeciju da postave  nove temelje u samom imidžu grada i da građanima ponude jedan kvalitetan sadržaj tokom zime sa jasnim planom da se u narednom periodu sistemski postavi jasna turistička manifestacijska postavka kako bi Grad Živinice mogao biti rame uz rame na mapi događaja sa većim gradovima.
Kada su u pitanju Bazarni dani još uvijek ima prostora za unapređenje ove manifestacije i širenje kapaciteta istaknuo je Gradonačelnik Muhić.