Održan Božićni koncert

U velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Živinice u prisustvu velikog broja građana i gostiju održan je Božićni koncert

U velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Živinice u prisustvu velikog broja građana i gostiju održan je Božićni koncert u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak, a pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Begana Muhića.

U izuzetno bogatom kulturnom programu i scenografiji pod umjetničkim rukovodstvom Marcele Tadić učešće su uzele brojne umjetničke skupine sa područja Živinica i Tuzle poput Vokalnog ansambla Libero MOC Magnifico Živinice, Zbora Iuventus Salinarum Franjevački samostan sv. Petra i Pavla Tuzla, Hora Iskre Tuzla, Tamburaškog sastava MOC Magnifico Živinice, Zbora župe sv. Ane Par selo uz prigodno vođenje programa i recital Petra Lučića i pratnje na klaviru pijanistkinja Alme Hodžić Pašić, Ene Ovčine i profesora Elvedina Dine Muminovića.

Tokom pozdravnog obraćanja Gradonačelnik Began Muhić iskoristio je priliku da svim  građanima katoličke vjeroispovijesti čestita najveći katolički blagdan Božić i poželi da isti dočekaju u miru i radosti sa svojim porodicama.
Grad Živinice će i u narednom periodu nastaviti podržavati kulturne događaje i nastaviti njegovati suživot koji je neodvojivi dio našeg grada.