Svečano otvorena zapadna tribina gradskog stadiona Živinice

Svečanim presijecanjem vrpce, Općinski načelnik Samir Kamenjaković otvorio je novoizgrađenu zapadnu tribinu na gradskom stadionu Živinice.  Vrijednost projekata

Svečanim presijecanjem vrpce, Općinski načelnik Samir Kamenjaković otvorio je novoizgrađenu zapadnu tribinu na gradskom stadionu Živinice. 

Vrijednost projekata izgradnje zapadne tribine na gradskom stadionu Živinice iznosi oko 45.000, 00 KM, od čega je iz Općinskog budžeta finansirano 35.000,00 KM, dok su sredstva u iznosu od 10.00,00 KM prikupljena kroz akciju uprave kluba Slaven “Jedan navijač jedna stolica”. Kapacitet zapadne tribine je oko 400 sjedećih mjesta.

„Zadovoljstvo mi je što sjedimo ovdje na klupama i posmatramo utakmicu. Mi smo dali oko 35 hiljada KM, ali dušu svemu ovom dala je publika i građani. Ja se ovom prilikom prvo se želim zahvaliti NK Slaven što su ušli u prvu ligu, jer smo to i željeli, i želim da se zadrže u tom statusu i onda da gradimo dalji tok razvoja sporta i Slavena. Ono što još želim jeste da se zahvalim publici koja vjerno prati naš Slaven i evo mi ćemo u daljem toku razvoja slavena gledati da sistematski, planski i analizom utvrdimo šta je to što je najpotrebnije, najbolje i najefikasnije što bi pomoglo Slavenu da se održi na ovom nivou takmičenja. Naravno ono najvažnije jeste da mladim pionirima koji dolaze stvorimo još bolje uslove za trening.“, kazao je načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković.

Iz uprave NK Slaven istakli su zadovoljstvo zbog realizovanih projekta koji doprinose boljim uslovima za treninge i odigravanje utakmica na gradskom stadionu u Živinicama.

„Projekat zapadne tribinine smo dugo čekali i na kraju dočekali uz pomoć Načelnika i građana Općine Živinice, koji su nas podržali u ovom našem projektu. Sve ostalo što se tiče našeg kluba Načelnik je dovoljno rekao, slažem se sa tim da treba da zadržimo status prvoligaša, to je dakle prva Federalna liga, liga koju Živinice kao grad zaslužuju i trebamo zadržati taj nivo i važno je da se nešto novo dešava u gradu, a to je pokazala i ova nova tribina koju smo napravili i danas svečano otvorili.“, kazao je Šabanović.

Neposredno poslije službenog otvaranje novoizgrađene zapadne tribine, nogometaši Slavena odigrali su prijateljsku utakmicu sa ekipom Rudara iz Kaknja, a navijače su dočekali u novom ruhu.