Prijem za kickboxere KBV “Flek Tom-Cat” iz Živinica

U povodu uspješnih rezultata na nedavno održanom Prvenstvu Bosne i Hercegovine u kick boxu disciplina low kick, kao

U povodu uspješnih rezultata na nedavno održanom Prvenstvu Bosne i Hercegovine u kick boxu disciplina low kick, kao i zapaženih rezultata u proteklom periodu, načelnik Samir Kamenjaković je upriličio prijem za kickboxere KBV “Flek Tom-Cat” iz Živinica i njihovog trenera Mirnesa Vejzovića.

Posebnost ovog prijema je u tome što je u posjetu Općini Živinice došao i Salko Zildžić, koji je predsjednik i trener KBV “Flek Tom-Cat” Tuzla, predsjednik Federalnog kickboxing saveza i selektor reprezentacije BiH u kickboxu.

Uz zadovoljstvo susretom s obje strane, Načelnik se zahvalio kako trenerima tako i sportistima na promociji Bosne i Hercegovine na najbolji mogući način, a to je sport, te je dodao da ih želi podržati i u budućnosti kako bi mladima, prije svega zbog odgojene komponente, pružili šansu da se bave sportom u kvalitetnim uslovima.

U kratkom predstavljanju mladi sportisti su imali priliku da kažu koji su im najvažniji takmičarski planovi, te planovi za budućnost.

Na Prvenstvu Bosne i Hercegovine je učestvovalo 280 takmičara, 14 takmičara iz KBV Flek Tom Cat, od kojih je 7 njih iz Općine Živinice:

-Eldar Smajić – 3 mjesto
-Alen Redžaj – 3 mjesto
-Malanović Sabahudin – 2 mjesto
-Adnan Mulabdić – 1 mjesto
-Maid Bašić – 2 mjesto
-Mirza Imamović – 1 mjesto
-Bilal Klopić – 3 mjesto

KBV “Flek Tom-Cat” je visokorangiran klub, jedan od najboljih u državi Bosni i Hercegovini, koji ima za cilj kroz trenažni proces osposobiti sportistu kao budućeg šampiona svjetske klase u sportskom i ljudskom smislu.

Na kraju ove posjete Načelnik je istakao da je opredjeljenje Općine Živinice ulaganje i pomoć sportu i sportistima, s obziorm da se bave društvenim aktivnostima gdje mladi sportisti uče da istovremeno prihvate i pobjedu i poraz, te ih to edukuje da i kroz život uvijek budu spremni i na jedno i na drugo.