Potpisani ugovori za stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba bez zasnivanja radnog odnosa

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković potpisao je ugovore za stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba sa pravnim subjektima koji učestvuju

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković potpisao je ugovore za stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba sa pravnim subjektima koji učestvuju u ovom programu.

Ugovori su potpisani za ukupno 21. nezaposlenu osobu među kojima je najveći broj onih sa VSS, a nakon potpisivanja osobe na stručnom osposobljavanju detaljnije su se upoznale sa početkom i uslovima njihovog stručnog osposobljavanja.

Naime, stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba na području Grada Živinice projekat je koji mladim ljudima daje mogućnost edukacije i konkurentnosti na tržištu.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković istakao je veliko zadovoljstvo jer ovo je projekat koji kopiraju i druge lokalne zajednice, te se na taj način mladim ljudima pruža prilika za edukaciju i rad kako bi bili konkurentni na tržištu rada.

Pravni subjekti iz javnog i privatnog sektora koji su iskazali spremnost za prijem i učešće u programu osposobljavanja za rad u struci su Porezna uprava FBiH, porezna ispostava Živinice, Općinski sud Živinice, JP “Elektroprivreda BIH” d.d. ZD RMU “Đurđevik”, JU OŠ „Višća”, JU “Mješovita srednja škola” Živinice; JU O.Š. “Đurđevik”, Richmond Park International Secondary Schol Tuzla, JU Druga osnovna škola Živinice, i Noćko-komerc d.o.o.

Gradonačelnik Kamenjaković izrazio je zahvalnost privrednim subjektima koji su pokazali interes za stručno osposobljavanje mladih osoba, te svima poželio sreću i uspjeh u daljem radu.