Održana Dječija likovna kolonija

Dječija likovna kolonija koja je održana u Bosanskom kulturnom centru Živinice još jedan je u nizu događaja koji

Dječija likovna kolonija koja je održana u Bosanskom kulturnom centru Živinice još jedan je u nizu događaja koji je organizovan u okviru manifestacije “Dani dijaspore” u Gradu Živinice.

Cilj ovogodišnje, četvrte po redu, Dječije likovne kolonije jeste povezati našu domovinu sa dijasporom, a u prilog tome govori i tema likovne kolonije pod nazivom “Ljepote moje domovine Bosne i Hercegovine”.

Na Dječijoj likovnoj koloniji predstavili su se učenici osnovnih škola sa područja našeg Grada pod vodstvom profesora likovne umjetnosti Adisa Šabanovića.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković u ovogodišnjim Danima dijaspore pripremio je mnogo sadržaja za djecu, u koje spada i Dječija likovna kolonija, te je s tim u vezi svim učesnicima kolonije podijelio novogodišnje paketiće, a za najbolje radove pripremljene su i prigodne nagrade.

“U okvirima Dana dijaspore već tradicionalno imamo Dječiju likovnu koloniju koja je zaista impozantna i koja pokazuje kvalitet rada prije svega naših prosvjetnih radnika a i talent naše djece. Ovom prilikom se želim zahvaliti svim učesnicima koji učestvuju već četvrti put na Danima dijaspore, i vjerujem da će se ova tradicija u budućnosti i nastaviti” kazao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.