Javnim dočekom Nove godine u Gradu Živinice zatvorena manifestacija “Dani dijaspore”

U Gradu Živinice ove godine je nakon dugo godina organizovan Javni doček nove 2020. godine uz muziku uživo

U Gradu Živinice ove godine je nakon dugo godina organizovan Javni doček nove 2020. godine uz muziku uživo i vatromet, čime je ujedno i svečano zatvorena ovogodišnja manifestacija “Dani dijaspore”.

Javni doček Nove 2020. godine održan je na Gradskom bulevaru u Živinicama, uz nastup muzičke grube VIS Retro i estradne umjetnice Zehre Bajraktarević.
Zajedničko druženjem svih naših građana, onih koji žive u Gradu Živinice i onih koji trenutno žive izvan našeg Grada uprkos veoma niskim temperaturama proteklo je u pozitivnom, prazničnom raspoloženju.

U novu 2020. godinu građane Živinica svojim obraćanjima uveli su gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković i predsjedavajući Gradskog vijeća Nail Jusić, koji su uz čestitke za Novu godinu svim građanima Grada Živinice obećali da će i dalje raditi za dobro svih nas.

Grad Živinice je ovih dana povodom tradicionalne manifestacije “Dani dijaspore” i novogodišnjih praznika oživio u punom sjaju gdje je vladala prava praznična atmosfera.

U okviru manifestacije Dani dijaspore u Živinicama su upriličeni mnogobrojni sadržaji koji su imali za cilj očuvanje identiteta svih bosanskohercegovačkih naroda.
“Dani dijaspore” je manifestacija koja ima za cilj povezati lokalnu zajednicu sa iseljeništvom, s ciljem unapređenja komunikacije, saradnje i kreiranje boljeg poslovnog ambijenta za inostrana ulaganja.
Ovogodišnja manifestacija je bila obogaćena sadržajnim programom od kulturnih, sportskih, obrazovnih, ekonomskih, edukativno – poslovnih događaja, književnih, te bazarnim danima. Učešće su uzeli mnogobrojna udruženja, nevladine organizacije, predavači, stručnjaci i kulturni radnici iz dijaspore, kao i iz Bosne i Hercegovine.