Obavještavamo mlade sa područja Općine Živinice i druga zainteresirana lica, odnosno javna preduzeća i ustanove sa područja Općine Živinice, da je na sjednici Općinskog vijeća Živinice održanoj dana 29.03.2018. godine usvojen nacrt Strategije prema mladima za period od 2018. do 2023. godine.

Usvojeni nacrt Strategije objavljen je na web stranici Općine Živinice u rubrici “Info centar za mlade” .

https://opcinazivinice.ba/wp-content/uploads/2018/04/Nacrt-Strategija-prema-mladima-opcine-Zivinice-1.pdf

Svi zainteresovani građani Općine Živinice svoje prijedloge, primjedbe i sugestije na usvojeni nacrt Strategije mogu dostaviti u elektronskoj formi na e-mail adresu mladi.zivinice@gmail.com najkasnije do 16.04.2018. godine.

Javna rasprava povodom usvojenog nacta Strategije održat će se dana 16.04.2018. godine (ponedjeljak) u Velikoj sali Općinskog vijeća sa početkom u 09:00 sati.
Pozivaju se članovi Komisije za mlade Općine Živinice, Savjeta mladih Općine Živinice, predstavnici osnovnih i srednjih škola sa područja Općine Živinice, nevladine organizacije koje se bave pitanjima mladih, javne ustanove i preduzeća sa područja Općine Živinice i drugi zainteresirani subjekti, da prisustvuju zakazanoj javnoj raspravi.