Gradonačelnik Muhić održao sastanak sa predstavnicima Unije MFR iz Francuske i Udruženja porodica PREC Živinice

Gradonačelnik Grada Živinice Began Muhić jučer je upriličio prijem za predstavnike Unije MFR regije Rhone Alpes Auvergne iz

Gradonačelnik Grada Živinice Began Muhić jučer je upriličio prijem za predstavnike Unije MFR regije Rhone Alpes Auvergne iz Francuske i Udruženja porodica PREC Živinice.

Na sastanku je razgovarano o zajedničkoj saradnji na realizaciji projekata u Gradu Živinice.

Akcenat je stavljen na edukaciju mladih osoba. S tim u vezi, jučer je predstavljen projekat ˝Integracija mladih na tržište rada kroz praksu˝. Cilj projekta je jačanje mladih kroz praksu u cilju pokretanja vlastitog biznisa.

Nakon održanog sastanka sa gradonačelnikom Muhićem upriličena je prezentacija projekta   ˝Integracija mladih na tržište rada kroz praksu˝, od strane predstavnika MFR Francuska i Udruženja PREC Živinice, koji će trajati 6 mjeseci za osobe koje su završile srednju a 12 mjeseci za one koji su završili fakultetsko obrazovanje.

Projekat je u potpunosti besplatan za polaznike jer je isti podržan od strane Grada Živinice, Francuske Ambasade u Bosni i Hercegovini i MFR Francuske.

Prijave za učešće na ovaj projekat svi zainteresirani mogu učiniti i u narednih dvadesetak dana kod predstavnika PREC-a Živinice.

Prema riječima gradonačelnika Begana Muhića Grad Živinice će uvijek podržati projekte koji doprinose mladima, te ga raduje što se dosta projekata koji su bitni za građane Živinica provodi kroz međunarodnu saradnju.