Centralno obilježavanje Dana šehida FBiH biće u Živinicama

Načelnik Samir Kamenjaković jučer je u svom kabinetu održao radni sastanak sa predstavnicima kantonalnog i federalnog Saveza porodica

Načelnik Samir Kamenjaković jučer je u svom kabinetu održao radni sastanak sa predstavnicima kantonalnog i federalnog Saveza porodica šehida i poginulih boraca, te predstavnicima općinske koordinacije boračkih organizacija Općine Živinice. Tema sastanka bila je centralno obilježavanje Dana šehida Fedracije Bosne i Hercegovine koje će ove godine biti u Živinicama, trećeg dana Ramazanskog bajrama.

Naime, predjednik Saveza porodica šehida i poginulih boraca Fedracije BiH, Almin Škiljen, i predsjednik Saveza porodica šehida i poginulih boraca Tuzlanskog kantona, Hajrudin Halilović, će u saradnji sa predstavnicima općinske koordinacije boračkih organizacija Općine Živinice organizovati svečani program koji će u povodu Dana šehida biti upriličen u Općini Živinice.

Svečano obilježavanje započet će defileom kroz grad, zatim će biti upriličeno polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju u gradskom parku, a nakon čega će u Bosanskom kulturnom centru Živinice biti odražana svečana akademija.
Tom prilikom u Živinicama će biti sva udruženja porodica šehida i poginulih boraca iz svih kantona u FBiH koja će učestvovati u centralnom obilježavanju Dana šehida FBiH.

Načelnik Kamenjaković je istakao važnost ovog događaja te se aktivno uključio u orgnizaciju obilježavanja kako bi sve proteklo onako kako sam događaj to zaslužuje.
Također je istakao da su hrabri borci iz Općine Živinice branili državu na cijelom njenom području, a ne samo u granicama naše Općine, te da i zaslužuju da se ovakva manifestacija Dana šehida obilježi i u njihovom gradu.