Asfaltirane nove dionice puta na području Mjesne zajednice Litve

Na području Grada Živinice ovih dana implementiraju se razni infrastrukturni projekti među kojima su i projekti putne infrastrukture.

Na području Grada Živinice ovih dana implementiraju se razni infrastrukturni projekti među kojima su i projekti putne infrastrukture. S tim u vezi, planiranom dinamikom asfaltirane su i tri nove dionice puta u Mjesnoj zajednici Litve, koje će omogućiti kvalitetniji način življenja građanima na ovom području.

Riječ je o dionicama puta „Put od kuće A.G. prema kući Z.Č“, „Prelaz preko pruge lijevo“, te nastavku asfaltiranja dionice puta „Golubinjak prema Ominom brdu“.

Ukupna finansijska vrijednost iznosi  24.016,69 KM, a sva navedena sredstva osigurana su iz Budžeta Grada Živinice.

Izvođač pomenutih radova je živinička firma „HOLEX“ d.o.o.

Prema riječima gradonačelnika Kamenjakovića svi projekti koji su upisani u Budžetu bit će i realizovani.

„Iz Budžeta Grada pokrenuli smo realizaciju projekata za sanaciju puteva u svim Mjesnim zajednicama na području naše loklane zajednice. Htjeli smo našim građanima priuštiti sve ono što smo prikupljali prethodne četiri godine, a s obzirom na to da je prošle godine Budžet Grada u suficitu, sačekali smo šestomjesečni izvještaj Budžeta ove godine koji je također bio u suficitu, i odlučili sve upisane projekte pokrenuti i završiti. Očekujem da će ove godine izvršenje Budžeta biti 100 %, baš kao što je prošle godine bilo 102 %“, kazao je gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković.