Asfaltirana nova dionica puta u Mjesnoj zajednici Živinice Centar

Uspješno je realiziran još jedan projekat asfaltiranja puta na području Mjesne zajednice Živinice Centar. Tim povodom načelnik Samir

Uspješno je realiziran još jedan projekat asfaltiranja puta na području Mjesne zajednice Živinice Centar. Tim povodom načelnik Samir Kamenjaković je, zajedno sa saradnicima, obišao tri novoasfaltirane dionice lokalnog puta u ulici Sjever broj 2.

Naime, asfaltiranje novih dionica lokalnog puta predstavlja nastavak i završnu fazu projekta koji je realizovan krajem prošle godine u ulici Sjever broj 2. gdje je asfaltirana dionica puta u dužini od 200 metara, rješen problem kanalizacije, te uspostavljena rasvjeta koju građani ovog naselja nisu imali.

Asfaltiranje navedenih dionica puta finansirano je po principu “marka na marku”. Dakle, 50% od potrebnih novčanih sredstava izdvojeno je iz Budžeta Općine Živinice, a preostalih 50% finansiraju građani. Ukupna vrijednost radova je oko 32.000,00 KM.

Izvođač radova bila je živinička firma “Se-Sarajka”.

Vodeća vlast Općine Živinice, na čelu sa nečelnikom Samirom Kamenjakovićem je u protklom periodu uložila značajna budžetska sredstva za razvoj putne infrastrukture. S obzirom da stanovnici ulice Sjever broj 2. nisu imali putnu infrastrukturu, kao ni rasvjetu, niti kanalizaciju navedeni projekat, čija je i završna faza realizovana, je veoma značajan za njih.