Završeno asfaltiranje još jedne gradske ulice

Na području Općine Živinice aktivno se radi na povezivanju ulica gradske zone u jednu funkcionalnu cjelinu, kroz koje

Na području Općine Živinice aktivno se radi na povezivanju ulica gradske zone u jednu funkcionalnu cjelinu, kroz koje će se nesmetano kretati vozila bez obzira iz kojeg pravca idu, te kuda žele dalje nastaviti. U okviru tog nastojanja završeno je asfaltiranje još jedne gradske ulice. Radi se o gradskoj ulici koja ide paralelno sa magistralnim putem a prostire se između ulice Oslobođenja i Bulevara. Kroz ovaj projekat realizovalo se vanjsko uređenje zgrade MH-građevinar.

Ono što je značajno za navedenu novoasfaltiranu ulicu jeste to da je ona novouspostavljena ulica kada je u pitanju nacrt saobraćajnog prostornog plana. Stavljanjem u funkciju ove saobraćajnice olakšan je ulaz u grad Živinice kada se radi o isključivanju sa magistralnog puta. Dakle, navedena ulica je od velike važnosti kada je u pitanju rasterećenje saobraćaja na magistralnom putu.

Vrijednost projekta je 49.937,00 KM, a novčana sredstva su izdvojena iz Budžeta Općine Živinice.

Izvođač radova je živinička firma “Se-Sarajka”.

Načelnik Samir Kamenjaković je istakao da je zadovoljan jer su se neke ulice uspjele relaksirati za samo deset dana, te da im je cilj napraviti funkcionalniju i efektivniju putnu komunikaciju u gradu. Dodao je da ga posebno raduje to što će građani jako puno dobiti sa ovom ulicom.

“Zadovoljstvo mi je što smo uspjeli na ovakav način riješiti problem saobraćajne komunikacije između dva dijela grada. Ovom ulicom ćemo u potpunosti rasteretiti magistralni put, kada je u pitanju ulazak u grad sa obje strane. Svi koji budu išli u pravcu Sarajeva mogu preko ove ulice ulaziti u drugi dio grada. Želim se zahvaliti i ovim ljudima koji su radili zgradu pored, jer su nam izašli u susret. Naime, nedostajao nam je određen broj kvadrata kako bi smo napravili jednu ovako kvalitetnu ulicu, širine oko 5 metara kojom bi se nesmetano kretalo u oba pravca. Ti ljudi su nam ustupili kvadrate koji su nam bili potrebni. I u budućnosti moramo raditi na analizi i traženju rješenja za sve sporne ulice u našem gradu. U suprotnom imat ćemo zaista tešku situaciju kada je u pitanju saobraćaj i ne samo saobraćaj, već i kretanje pješaka kao i kretanje roba. Mi smo Općina koja ima jako puno privrednih subjekata koji se kreću kroz grad. Na ovakav način riješeni saobraćajni problemi će olakšati i dostavljanje robe dostavnim vozilima koji se kreću kroz grad Živinice. Oni više neće imati potrebu proći cijeli grad da bi dostavili robu. Ovo je alternativa koja zaista otvara Živinice na jedan drugačiji način”, rekao je načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković.