Uprličen prijem predstavnike Bokserskog kluba „Živinice“

Povodom odličnih rezultata ostvarenih na prvenstvu Bosne i Hercegovine u boksu za mlađe uzraste, gradonačelnik Grada Živinice Began

Povodom odličnih rezultata ostvarenih na prvenstvu Bosne i Hercegovine u boksu za mlađe uzraste, gradonačelnik Grada Živinice Began Muhić upriličio je danas prijem za članove Bokserskog kluba „Živinice“.

Naime, na nedavno održanom Pojedinačnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u boksu za mlađe uzraste član ovog kluba Amar Nišić osvojio je prvo mjesto u svojoj kategoriji, odnosno pojas državnog prvaka, zatim Dženit Kučević osvojio je drugo mjesto, dok su Mahir Zenunović, Rijad Hadžikić, Adin Karić i Vasif Kahrimanović osvojili treće mjesto.

Amar Nišić je ovom titulom postao reprezentativac Bosne i Herecegovine i našu domovinu će predstavljati na Evropskom i Svjetskom prvenstvu u boksu koje će se održati u narednom periodu.

Gradonačelnik Began Muhić mladim sportistima je čestitao na izrazito dobrim rezultatima, te ovom prilikom se zahvalio predstavnicima ovog kluba Ramizu Aljići i Mirzi Aljiću koji su svojim radom i upornošću uspjeli da dođu do ovakvog uspjeha, te da će u skladu sa svojim mogućnostima nastaviti pružati podršku radu ovog kluba.

Prilikom susreta predstavnici Bokserskog kluba „Živinice“, Ramiz Aljić i Mirza Aljić, izvijestili su gradonačelnika i njegove saradnike o aktivnostima ovog kluba u proteklom periodu, te o planiranim aktivnostima u narednom periodu.

„Osjećajući ponos zbog izrazito uspješnih rezultata naših sportskih klubova i sportisa želim naglasiti da će sport i sportisti u Gradu Živinice uvijek imati moju punu podršku. Amaru želim puno uspjeha na predstojećem takmičenju, a Dženitu, Mahiru, Rijadu, Adinu i Vasifu i njihovim trenerima, Ramizu i Mirzi želim puno sreće u daljem radu“, rekao je gradonačelnik Began Muhić.