Upriličeno svečano otvaranje izložbe likovnih radova umjetnika Emira Nišića

U okviru Dana dijaspore upriličeno je  svečano otvaranje izložbe likovnih radova umjetnika Emira Nišića. Ova prelijepa izložba našeg

U okviru Dana dijaspore upriličeno je  svečano otvaranje izložbe likovnih radova umjetnika Emira Nišića. Ova prelijepa izložba našeg sugrađanina veoma je kompatibilna  priči o turizmu Grada Živinice,  jer većina slika prikazuje dio prirode i dio nas kroz historijeske artefakte, do onih prirodnih potencijala koji se mogu prenijeti na umjetničko platno.

Izložbu su otvorili gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković i slikarka Enisa Pilavdžić.

Prisutni na prvoj Emirovoj izložbi mogli su vidjeti motive koji su nastali iz raznih dijelova svijeta, a i one koji su izraz mašte ovog umjetnika. Unikatno oslikana odjeća, slike na drvetu i staklu, kao i ukrasno upotrebni predmeti samo su neki od djela koja su bila prezentirana na pomenutoj izložbi.

Određeni dio postavke čine slike koje su nastale u parku bosanskih branilaca u Živinicama, gdje je umjetnik Nišić slikao okružen prolaznicima i znatiželjnicima.

Emir Nišić, umjetnik je koji često slika u našem gradskom parku gdje prolaznicima prezentira proces nastanka slike, oprobao se u skoro svim slikarskim tehnikama. Bavi se izradom ukrasno-upotrebnih predmeta, slika na odjeći, kamenu, staklu, drvetu i naravno na platnu. Njegove slike su šareni prizori koje nosi u svojim sjećanjima, a koji predstavljaju motive iz cijelog svijeta.

“U okvru Dana dijaspore imali smo i otvaranje jedne prelijepe izložbe slika, koju je naš sugrađanin Emir Nišić prikazao, a ona je kompatibilna našoj priči o turizmu jer većina slika je prikazuje dio prirode i dio nas kroz historijeske artefakte do onih prirodnih potencijala koji se mogu prenijeti na umjetničko platno”, kazao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

Postavka Emirovih slika trajat će tokom svi ovogodišnjih Dana dijaspore u Plavoj sali Bosansko kulturnog centra Živinice.