Upriličen prijem za ambasadora Republike Slovenije povodom Evropskog dana mednog doručka u Gradu Živinice

Gradonačelnik Began Muhić povodom manifestacije Evropski dan mednog doručka upriličio je prijem za ambasadora Republike Slovenije u BiH

Gradonačelnik Began Muhić povodom manifestacije Evropski dan mednog doručka upriličio je prijem za ambasadora Republike Slovenije u BiH Nj.E. Damijana Sedara.

Evropski dan mednog doručka je manifestacija koja se na inicijativu Pčelarskog saveza Slovenije iz 2014.godine održava u mnogobrojnim zemljama EU, a po prvi puta je pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Begana Muhića i Turističke zajednice Grada Živinice, a u organizaciji Udruženja za razvoj i podršku poljoprivrede “Pčelica” Živinice Gornje i Pčelarskog udruženja Api roj” Živinice i Grad Živinice imao svoj Evropski dan mednog doručka na gradskom bulevaru “Nesib Malkić”.

Tokom manifestacije odžan je i panel te dodjela zahvalnica zaslužnim pojedincima i udruženjima.

Grad Živinice je u subotu ugostio i mnogobrojna udruženja iz Srbije, Bugarske, Bosne i Hercegovine.

Prema riječima gradonačelnika Begana Muhića Grad Živinice je imao zadovoljstvo da bude domaćin jedne lijepe manifestacije sa važnom porukom i da ugosti mnogobrojne goste i drugih zemalja koji su posjetili Živinice proteklog vikenda i odnijeli lijepe utiske iz Živinica.Gradonačelnik Muhić pozvao je ambasadora Republike Slovenije u BiH Nj.E. Damijana Sedara u radnu posjetu Gradu Živinice te je razgovorao i o budućoj saradnji Grada Živinice sa Vladom Republike Slovenije i ambasadom Republike Slovnije u BiH posebno kada su u pitanju razvojni projekti.

Ambasador Damijan Sedar stekao je izuzetno potizivne utiske tokom boravka u Gradu Živinice kao sredine koja praktikuje i podržava slične pozitivne stavove kao i Slovenija i njeni građani te najavio radnu posjetu Gradu Živinice u narednom periodu.