U okviru manifestacije “Dani dijaspore” odigrane revijalne utakmice

U okviru manifestacije “Dani dijaspore” u Sportskoj dvorani Živinice odigrana je revijalna utakmica između ekipa NK Slaven i

U okviru manifestacije “Dani dijaspore” u Sportskoj dvorani Živinice odigrana je revijalna utakmica između ekipa NK Slaven i ekipa Dijaspore.

Na revijalnim utakmicama koje su odigrane u Gradskoj dvorani učestvovali su :
Ekipa veterana Slavena i Dijaspore, ekipe seniora Slavena i Dijaspore, te ekipe najmlađih članova nogometnog kluba Slaven i djece oboljele od dijabetesa.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković istakao je da na jedan sportski način svi možemo slaviti naše Živinice i državu BiH.

“Evo već četvrtu godinu zaredom tadicionalno kada govorimo o Danima dijaspore, mi smo osim privrede, turizma, kulture, željeli da kontakte dijaspore i Grada Živinice ostvarimo i na sportski način. Imamo revijalnu utakmicu ekipe iz dijaspore i ekipe Slavena, i smatram da je ovo jako bitan faktor koji zbližava određene grupacije ljudi. Željeli smo na jedan drugačiji način da damo ponudu svim ciljanim grupama ljudi koji žele da obilježe Dane dijaspore. Zaista mi je drago da na jedan sportski način svi možemo slaviti naše Živinice i državu BiH”, kazao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.