U okviru Dana dijaspore održana noć poezije “Dar ljubavi”

Četvrti dan manifestacije “Dani dijaspore” u svojim večernjim satima bio je rezervisan za poeziju, na kojoj je upriličeno

Četvrti dan manifestacije “Dani dijaspore” u svojim večernjim satima bio je rezervisan za poeziju, na kojoj je upriličeno izvođenje performansa pod nazivom “Noć poezije – Dar ljubavi”, u produkciji JU BKC Živinice.

Naime, riječ je o neobičnom poetsko-muzičkom performansu, u kojem igraju mladi akademski glumci, plesači i muzičari Grada Živinice.

U prelijepoj noći poezije propraćenoj ljubavnim ambijentom na sceni i svjetlosnim efektima, pjevalo se, zatim govorilo o uzvraćenoj, ali i neuzvraćenoj ljubavi čežnji, strasti, zaljubljenim pogledima, nježnim dodirima, jakim zagrljajima, sjećanjima i uspomenama.

U predstavi su nastupili Marcela Tadić, vokal, Nedim Hrnjić, klarinet i saxofon, Monika Tadić, klavir, Emir Ibrahimović glumac, i Elmir Krivalić, glumac.

Osim odličnih songova, koje je izvodila Marcela Tadić, uz pratnju klavira Nedima Hrnjića i Monike Tadić, ovu predstavu su krasile i najljepše napisane ljubavne pjesme: Jesenjina, Prevera, Mike Anitića, Simonova, Mire Boro i pjesme mnogih drugih autora, koje su za sve prisutne izveli glumci Emir Ibrahimović i Elmir Krivalić.