Prijem za članove Streljačkog sportskog kluba Konjuh i Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom

Povodom uspješno završene sezone Općinski načelnik Samir Kamenjaković je u zgradi Općine Živinice upriličio prijem za sportiste, članove

Povodom uspješno završene sezone Općinski načelnik Samir Kamenjaković je u zgradi Općine Živinice upriličio prijem za sportiste, članove Streljačkog sportskog kluba „Konjuh“ Živinice i Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom Živinice .

Instruktor za obuku Bećir Džinić i članovi navedenog kluba su svojim dolaskom željeli zahvaliti Načelniku na podršci koju im je u protekloj sezoni pružio, te istaći izvanrdne rezultate koje su postigli u protekloj sezoni.

Postignutom saradnjom sa ovim klubovima, kao i sa još mnogo drugih koji djeluju u našoj Općini, Općina Živinice, na čelu sa načelnikom Samirom Kamenjakovićem, pokazuje da podržava organizovano druženje kroz sport, kao bitan dio aktivnosti u našem društvu.

Da su vodeći ovoga kluba društveno osvješteni, te da osluškuju okolinu pokazuje činjenica da su prošle godine formirali Streljački klub za osobe sa invaliditetom. Napore da se formira taj klub te da se održi njegovo funkcionisanje opravdali su uspješni rezultati koje su ostvarili članovi ovog Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom.

Sportisti navedenih klubova su u sezoni koja je ostala iza njih ostvarili rezultate vrijedne pažnje. Dakle, Streljački klub osoba sa invaliditetom je ove godine bio učesnik u Premijer lizi Federacije BiH gdje su postigli odlične rezultate kako u ekipnom tako i u pojedinačnom takmičenju. Kao ekipa u muškoj kategoriji su osvojili 3. mjesto, u ženskoj kategoriji su osvojili 2. mjesto, dok je osvojenih pojedinačnih medalja mnogo. Ono što je posebno važno za ovaj klub jeste da će njihova članica Alma Hodžić ove godine predstavljati državu BiH na Evropskom prvenstvu Paraolimpijskih igara koje će se održati u Srbiji.

Općinski načelnik Samir Kamenjaković se zahvalio sportistima na onom pozitivnom što donose našem društvu, te naglasio da se takav pozitivizam treba promovisati na našem području.

Sastanak je rezultirao dogovorom da se međusobna saradnja nastavi.

Načelnik je obećao da će kroz Budžet Općine Živinice za 2019. pokušati obezbijediti novčana sredstva kojim bi uslove za vježbu i pripreme za takmičenja učinili kvalitetnijim. Takođe je istakao da da ga raduje činjenica što uspijevaju održati ovaj klub više entuzijazmom nego pomoći koju dobijaju.