Prijem za člana KBS “Seiken” Živinice Muhameda Alispahića

Vršilac dužnosti gradonačelnika Grada Živinice Began Muhić upriličio je prijem za mladog karatistu, člana kluba borilačkih sportova „Seiken“

Vršilac dužnosti gradonačelnika Grada Živinice Began Muhić upriličio je prijem za mladog karatistu, člana kluba borilačkih sportova „Seiken“ Živinice, Muhameda Alispahića.

Muhamed Alispahić je osvojio drugo mjesto na izuzetno zahtjevnom i visoko kvalitetnom Državnom prvenstvu za djecu, koje je održano u Zenici. Muhamed je kao vicešampion Bosne i Hercegovine za 2023. godinu, izborio plasman u karate reprezentaciju Bosne i Hercegovine i učešće na Balkanskom prvenstvu, koje se održava Crnoj Gori od 26. do 28. ovog mjeseca.

Muhamed ima 12 godina, i pored vrhunskih rezultata koje bilježi u sportu, odličan je učenik šestog razreda osnovne škole.

Predsjednik kluba borilačkih sportova „Seiken“ Živinice Muris Šljivić u razgovoru sa v.d. gradonačelnika Živinica Beganom Muhićem istakao je da je mladim takmičarima sve teže izboriti plasman u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, te da je zbog toga rezultat Muhameda Alispahića veoam značajan za klub, ali i Grad Živinice.

Vršilac dužnosti gradonačelnika grada Živinice Began Muhić ovom prilikom je iskazao punu podršku  Muhamedu Alispahiću, ali i svim drugim uspješnim sportistima u Gradu Živinice. 

„Uspješna tradicija našeg kluba nastavila se i ove godine. Ponovo smo iznjedrili novog karate reprezentativca Bosne i Hercegovine, kao i svih prethodnih godina. Naime, naš Muhamed Alispahić kada je to najviše trebalo, hrabro i pametno borio u svim mečevima i borbama i osvoji zaista odličan rezultat. Pored Muhameda, na navedenom Državnom karate prvenstvu za djecu, gdje je učešće uzelo 112 klubova sa 991 prijavljenim takmičarem, klub SEIKEN je hrabro i dostojanstveno predstavilo i preostalih 6 takmičara, i to: Rizvić Ajla – borbe 5. mjesto, Brčaninović Ahmed – borbe, Mustafić Ermin – borbe, Sakić Nejla – borbe, Bošnjić Amina – kate i Pepić Arslan – kate.“, rekao je predsjednik KBS „Seiken“ Živinice Muris Šljivić.