Poziv za prijave na trening Organiziranje zajednice u okviru programa Snaga lokalnog (USAID)

Fondacija tuzlanske zajednice u okviru projekta ˝Naša zajednica je naša odgovornost˝ koji se implementira u okviru programa ˝Snaga

Fondacija tuzlanske zajednice u okviru projekta ˝Naša zajednica je naša odgovornost˝ koji se implementira u okviru programa ˝Snaga lokalnog˝, a uz uz podršku USAID-a (Američka agencija za međunarodni razvoj u BiH) organizira besplatan trening na temu ˝Organiziranje zajednice”.

Trening je namijenjen za predstavnike i predstavnice savjeta/vijeća mjesnih zajednica sa područja Tuzlanskog kantona, predstavnike i predstavnice organizacija civilnog društva, kao i zainteresovane građane/ke koji žele već postojeći aktivizam i volonterizam usmjeriti na pravi način, odnosno naučiti i primjeniti različite metode organiziranje zajednice u cilju postizanja boljih uvjeta življenja u svojim lokalnim zajednicama.

Trening u trajanju od 2 dana realizovati će se u periodu od 17. do 18. februara, 2024. godine u terminu od 09:00h do 16:00h.

Fondacija tuzlanske zajednice pokriva troškove organizacije treninga, hrane i osvježenja kao i troškove prevoza za učesnike. Broj mjesta je ograničen. Fondacija tuzlanske zajednice zadržava pravo odabira kandidata u slučaju većeg interesa.

Trening će biti realizovan u Tuzli, a odabrani kandidati bit će naknadno informisani o tačnoj lokaciji i agendi.

Krajnji rok za prijavu je 08. Februar, 2024. godine.

Prijavu je  potrebno je ispuniti prijavu na linku https://forms.office.com/e/VBGuZeVhby

Tekst poziva nalazi se na sljedećem linku https://fondacijatz.org/clanak/poziv-za-prijave-na-trening-organiziranje-zajednice-2