Povodom otvaranja prve dm prodavnice u Živinicama uručena donacija djeci oboljeloj od dijabetesa tip 1

Najveći drogerijski lanac u BiH, dm drogerie markt u petak je otvorio prvu prodavnicu u Živinicama i tako

Najveći drogerijski lanac u BiH, dm drogerie markt u petak je otvorio prvu prodavnicu u Živinicama i tako proširio svoju prodajnu mrežu. Početak rada nove poslovnice obilježili su društveno odgovornim angažmanom u lokalnoj zajednici, kroz donaciju od 3.000 KM za Udruženje “Djeca oboljela od dijabetesa tip 1”.

S tim u vezi, gradonačelnik Samir Kamenjaković je svojim nekolikosatnim radom na kasi dao svoj doprinos u ovom društveno odgovornom angažmanu. Naime, gradonačelnik Samir Kamenjaković je svojim radom na kasi dm prodavnice obezbjedio donaciju od 3.000,00 KM za novoosnovano živiničko Udruženje “Djeca oboljela od dijabetesa tip 1”.

Kako je gradonačelnik Samir Kamenjaković velika podrška ovom, a i svim drugim udruženjima, sa zadovoljstvom je prihvatio ponudu dm-a za rad u njihovoj prodavnici, te nakon toga zajedno sa predstavnicima dm prodavnice uručio navedenu donaciju.

“Prije svega želim da se zahvalim dm drogerija marketima na podršci našem udruženju djece oboljele od dijabetesa. Ponuđeno mi je da radim nekoliko sati na kasi ovog marketa, što sam rado prihvatio, a nakon toga smo dobili ček od 3.000 KM, koji smo ispred Grada Živinice i dm prodavnice poklonili našoj djeci za nabavku medicinskih pomagala koji su im prijeko potrebni. Ovo je jedna jako dobra praksa koju bi generalno svi marketi i kompanije trebale uzeti da vrše svoju promociju. Zaista sam neizmjerno sretan što smo imali mogućnost da pomognemo i poklonimo ovaj ček našim dragim mališanima”, kazao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković se od prvog dana osnivanja Udruženja “Djeca oboljela od dijabetesa tip 1”, nesebično zalaže da se ovom udruženju omogući sve potrebno, naročito medicinska pomagala koja su djeci oboljeloj od dijabetesa prijeko potrebna.

“Obzirom da je naše Udruženje nedavno osnovano, finansijska podrška kompanije dm nam je veoma značajna. Usmjerit ćemo je na nabavku medicinske opreme, poput iglica i trakica za mjerenje nivoa šećera u krvi. Osim toga, ova donacija će nam pomoći da pokrenemo projekte podrške koji će djeci oboljeloj od dijabetesa pomoći da se lakše suočavaju sa svakodnevnim izazovima. Ovom prilikom želim da se zahvalim našem gradonačelniku Samiru Kamenjakoviću koji je od početka velika podrška našem udruženju” kazala je Meliha Ljeljak, predsjednica Udruženja koje za sada broji 15 članova, od kojih najmlađi ima svega pet godina.

U moderno opremljenom prodajnom prostoru koji se nalazi u TC Bingo, na adresi Prva ulica bb, kupci će na jednom mjestu moći potražiti različite proizvode iz širokog asortimana zdrave hrane, njege i ljepote, domaćinstva, te iz asortimana za bebe.

„Sa velikim zadovoljstvom Živinice upisujemo na listu naše prodajne mreže. Stanovnici više neće morati putovati u druge gradove kako bi nabavili željene proizvode dm marke ali i ostalih domaćih i svjetskih brendova. U bogatoj ponudi su i brojni proizvodi po trajno sniženim cijenama”, izjavila je Lejla Andrić, regionalna menadžerica dm-a.