Potpisani ugovori za projekte mladih u Gradu Živinice

Gradonačelnik Began Muhić jučer je potpisao ugovore za realizaciju projekata mladih u Gradu Živinice. Ugovori su potpisani sa

Gradonačelnik Began Muhić jučer je potpisao ugovore za realizaciju projekata mladih u Gradu Živinice.

Ugovori su potpisani sa predstavnicima tri udruženja mladih osoba iz Grada Živinice za realizaciju njihovih projekata, i to: Udruženje  građana „Kaskader Produkcija“ za projekat „CascadAir III: Multimedijalno-internacionalni festival“, Udruženje građana „Aplauz“ za projekat Filmski studio „Aplauz“ i Ekološko udruženje „Jezero“ za projekat „Osnaženi mladi za bolju zajednicu“.

Ukupna vrijednost navedenih projekata je 12.000,00 KM, a finansiraju se iz Budžeta Grada Živinice po javnom pozivu koji je bio raspisan za projekte mladih.

Ovom prilikom gradonačelnik Began Muhić izrazio je zadovoljstvo što se potpisuju ovakvi ugovori, posebno iz razloga što se radi o mladim ljudima. Cilj je motivirati što više mladih ljudi u aktivno sudjelovanje u aktivnostima društvene zajednice za bolji položaj mladih u našem Gradu.  

Želimo omogućiti našim mladim ljudima u Živinicama, kako profesionalnu kroz START UP projekte, tako i društvenu priliku kako bi ličnim angažmanom poboljšali život u svojoj lokalnoj zajednici.