Potpisan ugovor za asfaltiranje izlaza na M18 kod novih blokova

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković potpisao je ugovor za izvođenje radova po projektu “Asfaltiranje izlaza na M18 kod

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković potpisao je ugovor za izvođenje radova po projektu “Asfaltiranje izlaza na M18 kod novih blokova”. Nakon što su prošle godine urađeni pripremni radovi za izlaz na magistralnu cestu u ovom dijelu Grada Živinice ovih dana kreće se u završnu fazu ovog projekta.

Ukupna vrijednost radova iznosi 45.000,00 KM, a finansirat će se iz sredstava Budžeta Grada Živinice.

Izvođač navedenih radova je živinička firma HOLEX.

“Zaista dugo smo čekali da uradimo ovaj izlaz na magistralnu cestu. Čekali smo saglasnost od magistralnih cesta koju smo uspjeli dobiti i uradili smo elaborate koji su potrebni. Prošle godine smo u prvoj fazi uradili trasiranje i odovodnju, odnosno napravili sve pripremne radnje za sasfaltiranje ovog izlaza koji će posebno biti važan za Živinice.
U ovoj godini ćemo u gradske ulice uložiti oko 500 hiljada konvertibilnih maraka kako bi ih što kvalitetnije napravili za kretanje naših sugrađana, svih učesnika u saobraćaju, kako pješaka tako i vozača.”, rekao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.