Počela izgradnja priključne saobraćajnice na M18 u naselju Novi Grad

Općinski načelnik Samir Kamenjaković je, zajedno sa svojim saradnicima, obišao lokaciju na kojoj se vrše pripreme za asfaltiranje

Općinski načelnik Samir Kamenjaković je, zajedno sa svojim saradnicima, obišao lokaciju na kojoj se vrše pripreme za asfaltiranje saobraćajnica, te tom prilikom razgovarao sa izvođačima radova o načinu realizaciju. Dakle, realizacija projekta spajanja ulice između pijace Kavgić i kuće Brčaninović i izgradnje priključne saobraćajnice na M18 u naselju Novi Grad sa pomoćnom saobraćajnicom kroz poslovnu zonu uspješno se privodi kraju.

Navedeni projekat je finansiran iz Budžeta Općine Živinice za 2019. godinu, a za realizaciju istog je izdvojeno oko 50.000,00 KM.
Dužina novoasfaltirane saobraćajnice je 200 metara, a širina 6 metara.

Izvođač radova je živinička firma “Se – Sarajka”.

Izgradnjom novoasfaltirane dionice se značajno poboljšava saobraćajna komunikacija u ovom dijelu Općine Živinice. S obzirom da se u ovom dijelu nalazi poslovna zona, te da je planirana izgradnja biciklističke staze funkcionalna saobraćajna komunikacija je osnov za razvoj ovog dijela Općine Živinice.

“Smatram da je ovo izuzetano važan projekat za kompletnu Općinu Živinice. Posebno je od velike važnosti za ulaz u grad, kao i ulaz u dio poslovne zone naše Općine. Sa zadovoljstvom mogu kazati da danas konačno završavamo s izvođenjem radova na ovom projektu. Asfaltiranjem ovog dijela mi u potpunosti završavamo ovu pomoćnu saobraćajnicu, a čija je izgradnja propisana zakonom kako bi poduzetnici mogli dobiti upotrebne dozvole neophodne za rad. Određene firme, koje su željele doći i raditi na ovom području, su odustajale zbog loše saobraćajne komunikacije. Dakle, asfaltiranjem ovog dijela mi pravimo preduslov za potencijalna ulaganja. S obzirom, da će sa ove tačke krenuti biciklistička staza koja će voditi do autoputa za bicikle uz novoasfaltiranu saobraćajnicu je neophodno napraviti parkinge, te ćemo kroz ovaj projekat odgovoriti i na tu potrebu. U budućnosti planiramo da ovu saobraćajnicu produžimo cijelom relacijom prema Ciljugama. Putnici koji su prolazili kroz Živinice na ovoj relaciji su viđali jedno ruglo, koje ovim projektom pretvaramo u predispoziciju Općine Živinice koja će naš grad učiniti ljepšim”, rekao je načelnik Samir Kamenjaković.