Održana svečana sjednica Udruženja penzionera umirovljenika Grada Živinice

Gradonačelnik Samir Kamenjaković prisutvovao je svečanoj sjednici Udruženja penzionera umirovljenika Grada Živinice. Svečana sjednica Gradskog i Nadzornog odbora

Gradonačelnik Samir Kamenjaković prisutvovao je svečanoj sjednici Udruženja penzionera umirovljenika Grada Živinice.

Svečana sjednica Gradskog i Nadzornog odbora SP-u održana je u u povodu obilježavanja novogodišnjih i vjerskih praznika. Sjednicu je održalo Udruženje penzionera umirovljenika Grada Živinice zajedno sa predsjednicima MZ Udruženja penzionera.

Na svečanoj sjednici pored gradonačelnika Samira Kamenjakovića prisustvovali su predstavnici, Kantonalne organizacije SPU na čelu sa predsjednikom, općinskih organizacija Kalesije i Banovića, kao i predsjednik izvršnog odbora Udruženja penzionera TK-a.

Prilikom svečane sjednice dodijeljena su prigodna priznanja, te je napravljen osvrt na historijski put stvaranja i djelovanja Stranke penzionera-umirovljenika.
Razgovarano je o realizovanim i projektima, te o planiranim za 2020. godinu.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković je ovom prilikom istako da je Grad Živinice u budžetu za 2020. godinu predvidio 25.000,00 KM za dodatno uređenje Doma penzionera, odnosno za uređenje terase, obzirom da je u prošloj godini izmijenjena kompletna stolarija navednog objekta, te da bi se završetkom ovih radova mogao konačno implemetirati projekat zdravog starenja.

“Po pozivu Udruženja penzionera imali posjetu jednoj stanici gdje se okupljaju svi penzioneri Grada Živinice. Sublimirali smo sve ono što smo uradili u prošloj godini, ali i dogovorili relizaciju planiranih projekata za šta smo u novom budžetu obezbjedili 25 hiljada KM. Ovim bismo mogli konačno implemetirati projekat zdravog starenja, jer želimo kroz ovakav način da pokrenemo sve naše penzionere da budu društveno aktivni i kroz tu društvenu aktivnost da nam šalju pozitivne poruke koje mi trebamo implemetirati”, kazao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.