Održan radni sastanak sa predstavnicima Udruženja „Novo naselje Ciljuge II“

Gradonačelnik Grada Živinice Began Muhić, sa saradnicima, jučer je održao radni sastanak sa predstavnicima Udruženja građana „Novo naselje

Gradonačelnik Grada Živinice Began Muhić, sa saradnicima, jučer je održao radni sastanak sa predstavnicima Udruženja građana „Novo naselje Ciljuge II“.

Na sastanku je razgovarano o rješavanju imovinsko pravnih odnosa nad izgrađenim objektima za oko 1100 domaćinstava naselja Stara Pruga, Ciljuge II i Trasa, koji se suočavaju sa zaista velikim problemom.  

Naime, u periodu kada je gradonačelnik Began Muhić preuzeo funkciju vršioca dužnosti održao je sastanke sa građanima navedenih naselja gdje su iznijeli problem sa kojim se suočavaju, a odnosi se na izgarađene građevine na zemljištu koje nema riješene imovinsko pravne odnose.

To je stvorilo velike probleme mještanima ovih naselja koji nemaju pravo raspolaganja nad svojim građevinama.

Prema riječma gradonačelnika Muhića Gradska uprava Živinice aktivno radi na rješavanju ovog problema sa kojim se mještani ovih naselja suočavaju više od 15 godina.

Na jučer održanom sastanku donešeno je nekoliko zaključaka, a jedan od njih je i da će se održati prošireni sastanak sa svim zainteresovanim građanima sa ovog područja, na kojem će se dogovoriti dalja realizacija rješavanja ovog problema, odnosno na koji način će građani dobiti mogućnost da plate zemljište i postanu vlasnici svojih nekretnina.

S tim u vezi, pozivaju se svi zainteresovani građani naselja Stara Pruga, Ciljuge II i Trasa, da 20.09.2023. godine sa početkom u 18 sati dođu u Bosanski kulturni centar Živinice, na sastanak sa gradonačelnikom Grada Živinice Beganom Muhićem i njegovim saradnicima, na kojem će biti razgovarano o daljem postupku legalizacije u skladu sa Zakonom o građevinskom zemljištu FBiH.