Čestitka u povodu 18. maja – Dana oslobođenja Općine Živinice

U povodu obilježavanja 18. maja – Dana oslobođenja Općine Živinice Općinski načelnik Samir Kamenjaković uputio je čestitku, u

U povodu obilježavanja 18. maja – Dana oslobođenja Općine Živinice Općinski načelnik Samir Kamenjaković uputio je čestitku, u kojoj stoji:

“18 maj, Dan oslobođenja Općine Živinice, obilježavamo nakon što je JNA napustila područje Općine Živinice, i nakon čega su upravo u Živinicama stvorene vojne jedinice koje su zaslužne za slobodu Općine Živinice. U toj borbi mnogi su ugradili svoje živote boreći se i osvajajući slobodu, ne samo svog grada već i drugih područja u našoj državi.

Danas, s ponosom slavimo ovaj datum kojim obilježavamo Dan oslobođenje Općine Živinice i slobodno mogu kazati oslobođenja Tuzlanskog kantona, Federacije i države Bosne i Hercegovine.

Važno je da obilježavamo ovakve značajne datume, jer prva žrtva poslije rata je istina. Ovo su danas nama svjedoci istine, svjedoci istine moraju pokazati ko je bio i gdje i to je ono što predstavlja važnost obilježavanja ovog dana, da mlade generacije vide ko se borio, ko su bile žrtve, jer se historija često zna izmijeniti i iz tog razloga značaj obilježavanja ovih dana je zbog toga jako bitan.
Sjećajući se ove prošlosti, moramo imati snage da se i u ovom teškom vremenu u kojem živimo zajednički borimo za bolju budućnost svih nas.
Nadam se da će obilježavanje ovakvih događaja predstavljati kontinuitet postojanja države Bosne i Hercegovine.

U povodu 18. maja, Dana oslobođenja Općine Živinice, u ime mojih saradnika i u svoje lično ime, svim građanima Općine Živinice upućujem najiskrenije čestitke.

Općinski načelnik

dr.sc. Samir Kamenjaković