Asfaltirane nove dionice lokalnog puta u Dubravama Donjim

U Mjesnoj zajednici Dubrave Donje asfaltirane su četiri nove dionice lokalnog puta. Urađeni radovi na novoasfaltiranim dionicama puta

U Mjesnoj zajednici Dubrave Donje asfaltirane su četiri nove dionice lokalnog puta. Urađeni radovi na novoasfaltiranim dionicama puta finansirana su koncesionim sredstvima.

Kako kaže gradonačelnik Samir Kamenjaković posebno ga raduje što su građani Grada Živinice konačno ostvarili mogućnost da se koncesije vraćaju na mjesta gdje je šteta i napravljena, a da je tako pokazatelj su upravo realizovani infrastrukturni projekti.

Ukupna novčana vrijednost navedenih projekata je 38.000,00 KM.
Izvođač radova je živinička firma “Se-Sarajka”.

Naime, na području ove mjesne zajednice urađen je veliki broj različitih infrastrukturnih projekata, a sve zahvaljujući politici vodeće vlasti Grada Živinica koja kaže da se koncesiona sredstva vraćaju na ona mjesta gdje je šteta načinjena. S tim u vezi kvalitet života građana se značajno poboljšava, s obzirom da je finansiranje koncesionim sredstvima samo jedan od načina finansiranja realizacije projekata u Gradu Živinice, ubrzava realizaciju projekata posebno onih koje mještani kvalifikuju kao najhitnije.