Asfaltirane dvije nove dionice puta u Mjesnoj zajednici Rudar

U proteklom periodu u Gradu Živinice uspješno se realizuju mnogobrojini projekti vezani za putnu infrastrukturu. S tim u

U proteklom periodu u Gradu Živinice uspješno se realizuju mnogobrojini projekti vezani za putnu infrastrukturu. S tim u vezi, u Mjesnoj zajednici Rudar asfaltirane su dvije nove dionice puta.

U ulici Stara pruga asfaltirana je dionica puta u dužini od 650 metara, širine asfalta 3,0 metra, čija vrijednost iznosi 71.214,10 KM.

Također, asfaltirana je još jedna dionica puta u mjesnoj zajednici Rudar, a radi se ulici Toplička. Dužina navedene asfaltirane dionice je122 metra, širine asfalta 4 metra, a vrijednost ovog projekta je 17.731,94 KM.

Izvođač radova je živinička firma “HIH”.

Za navedene radove novčana sredstva osigurana su po principu “marka na marku”, odnosno 50% potrebnih sredstava osigurano je iz Budžeta Grada Živinice, dok su ostatak potrebnih sredstava osigurali mještani navedenih područja gdje se realizuju projekti.

Realizacija projekata po principu “marka na marka” pruža mogućnost građanima da apliciraju sa onim infrastrukturnim projektima koji su za njihovo okruženje najvažniji, te da učestvuju u finansiranju kandidovanog projekta.

Prema riječima gradonačelnika Samira Kamenjakovića broj projekata koji se realizuju po ovom principu ove godine je znatno smanjen, a razlog tome jeste sve veća realizacija projekata koji se u potpunosti finansiraju budžetskim sredstvima.