Uručene zahvalnice za humanitarni doprinos u Gradu Živinice

Gradonačelnik Samir Kamenjaković je u svom kabinetu upriličio prijem za živiničanina Samira Spahića, a povodom njegovog velikog humanitarnog

Gradonačelnik Samir Kamenjaković je u svom kabinetu upriličio prijem za živiničanina Samira Spahića, a povodom njegovog velikog humanitarnog rada u Gradu Živinice.

Tim povodom, uručene su zahvalnice za izuzetan humanitarni doprinos Gradu Živinice Samiru Spahiću i Elviru Rahimiću.

S obzirom na iznimne humanitarne radove kako u samostalnim tako i u zajedničkim humanitarnim aktivnostima, Samir Spahić u saradnji sa našim reprezentativcem Elvirom Rahimićem u mnogome su doprinijeli Gradu Živinice.

Samir Spahić rođen je 26.01.1975. godine u Tuzli i humanitarnim radom na teritoriji Bosne i Hercegovine bavi se već 15 godina, a poseban fokus u humanitarnom doprinosu stavlja na Grad Živinice.

Grad Živinice kao društveno odgovorna lokalna zajednica kontinuirano pomaže onima kojima je pomoć zaista potrebna, te ostvaruje dobre saradnje sa ljudima koji se bave humanom misijom kako bi našli određeno rješenje za one koji se nalaze u teškoj socio-ekonomskoj situaciji.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković i sam nastoji biti human i u prvi plan stavlja humanu misiju, te svakog mjeseca obilazi nekoliko porodica koje su u teškoj materijalnoj situaciji, dok na godišnjem nivou organizuje nekoliko akcija podjele paketa sa osnovnim životnim namirnicima porodicama kojima su iste neophodne za egzistenciju.

Kako ističe gradonačelnik Kamenjaković zahvalnica predstavlja samo mali znak pažnje za nesebičanu pomoć koju ovi ljudi daju svim građanima Grada Živinice i Bosne i Hercegovine, te dodaje da svi treba da budemo humani i pružamo pomoć onima kojima je to zaista neophodno, jer naše malo njima znači mnogo.