Upriličena posjeta Streljačkom sportskom klubu Konjuh

Četvrtog dana manifestacije “Dani dijaspore” gradonačelnik Samir Kamenjaković sa svojim saradnicima i gostima iz dijaspore upriličio je je

Četvrtog dana manifestacije “Dani dijaspore” gradonačelnik Samir Kamenjaković sa svojim saradnicima i gostima iz dijaspore upriličio je je posjetu Streljačkom sportskom klubu Konjuh Živinice.

Prilikom posjete svi prisutni gosti imali su priliku da se oprobaju u ovoj vrsti sporta nakon što su im instruktori i članovi ovog kluba objasnili pravila rukovanja sa vatrenim oružjem, te ih upoznali i sa zakonskim procesima korištenja vatrenog oružja.

Na ovaj način posjetioci navedenog događaja su imali priliku da saznaju šta podrazumijeva profesionalno streljaštvo.

S obzirom na to da je u posljednje vrijeme sve veći broj mladih ljudi koji postaju članovi Streljačkog sportskog kluba Konjuh, instruktori i sadašnji članovi pozivaju sve zainteresovane građane da dođu i upoznaju se sa radom Kluba, te postanu dio njihovog vrijednog tima, kako bi zajedno osvajali nagrade na raznim takmičenjima.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković posebnu pažnju posvećuje razvoju sporta. S obzirom na to podrška svim sportskim klubovima koji djeluju na području našeg Grada je zagarantovana u svim segmentima, jer je poseban fokus stavljen na omladinu i njihovo zdravo sazrijevanje.