Upriličen prijem za predstavnike streljačkog kluba “Konjuh” Živinice

Gradonačelnik Samir Kamenjaković upriličio je prijem za predstavnike streljačkog kluba “Konjuh” Živinice koji su osvojili drugo mjesto na

Gradonačelnik Samir Kamenjaković upriličio je prijem za predstavnike streljačkog kluba “Konjuh” Živinice koji su osvojili drugo mjesto na takmičenju koje se održalo 06.10.2019.godine u Zenici.

Na pomenutom takmičenju, predstavnici streljačkog kluba “Konjuh” bili su jedini predstavnici sa Tuzlanskog kantona, a riječ je o disciplini serijska vazdušna puška, kategorija juniora.

“Prije svega želim da čestitam na osvojenom drugom mjestu našim takmičarima ispred streljačkog kluba “Konjuh”. Mi smo još prošle godine kupili jednu pušku ispred Gradske uprave koja je pomogla da jedna od naših kandidatkinja ostvari dobar rezultat na takmičenju, te ono što smo u razgovoru zaključili jest da bi na kvalitet uticalo i kupovina digitalnih meta. Dogovorili smo da početkom sljedeće godine mi ispred Gradske uprave obezbijedimo sredstva za kupovinu digitalne mete, koja bi u potpunosti podigla referencu kada je u pitanju i trening a i sami rezultati. Grad Živinice će i dalje nastaviti podržavati kako streljački, tako i sve ostale klubove u Gradu Živinice”, rekao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.