U toku izgradnja kanalizacione mreže u Mjesnoj zajednici Oskova

U toku je izvođenje radova na izgradnji fekalne kanalizacione mreže na području Mjesne zajednice Oskova, u dijelu naselja

U toku je izvođenje radova na izgradnji fekalne kanalizacione mreže na području Mjesne zajednice Oskova, u dijelu naselja Oskova-Šarenjak.

Ukupna vrijednost radova ovog infrastrukturnog projekta je 29.955,86 KM, a navedena sredstva je obezbijedio Grad Živinice putem Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona od namjenskih sredstava vodnih naknada.

Cilj projekta jeste rješavanje, upajanje i umrežavanje kompletne kanalizacione mreže na ovom području kako bi se građanima obezbijedio nesmetan život na području Grada Živinice.

Izvođač radova je firma „Termovent d.o.o“ Živinice.

Pored izrade ove kanalizacione mreže pristupit će se izradi kanalizacione mreže i na području Mjesne zajednice Rudar koja se također nalazi u alarmantnoj situaciji.

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković istakao je zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekata, te istakao da će se nastaviti sa rješavanjem problema kanalizacione mreže i u drugima Mjesnim zajednicama na cijelom području Grada Živinice.