Puštena u funkciju ulična rasvjeta u Mjesnoj zajednici Višća Gornja

Gradonačelnik Samir Kamenjaković sa saradnicima prisutvovao je puštanju u funkciju ulične rasvjete u Mjesnoj zajednici Višća Gornja, naselje

Gradonačelnik Samir Kamenjaković sa saradnicima prisutvovao je puštanju u funkciju ulične rasvjete u Mjesnoj zajednici Višća Gornja, naselje Beširovići.

Na području ove Mjesne zajednice uspješno su realizovana tri projekta ulične rasvjete u ukupnoj dužini od 1200 metara. Ukupna vrijednost za sva tri projekta je 19.437,00 KM, a finansirano je po principu “marka na marku”.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković ovom prilikom je kazao da ga posebno raduje aktivnost gradskih vijećnika koji dolaze sa ovih područja, koji zaista daju sve od sebe kada je u pitanju i sam budžet, ali i aktivnost Gradske uprave koja je ispoštovala ono što smo govorili kada su u pitanju koncesije i slično.

“Mi smo čekali nekoliko već mjeseci da projekti “marka na marku” počnu u potpunosti da se realizuju. Došli smo u fazu da finaliziramo te projekte, te moram istaći da mi je zaista zadovoljstvo da smo Beširovićima pustili u funkciju uličnu rasvjetu. Ono što me posebno raduje jeste aktivnost gradskih vijećnika koji dolaze sa ovih područja, koji zaista daju sve od sebe kada je u pitanju i sam budžet, ali i aktivnost Gradske uprave koja je ispoštovala ono što smo govorili kada su u pitanju koncesije i slično, da se jednostavno dolazi u ova područja. Dakle, na ovaj ustaljeni način “marka na marku” uspjeli smo realizovati i ovaj projekat, te vjerujem da ćemo ovo nastaviti i narednih godina”, kazao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.