Potpisani Ugovori za projekat ekonomskog osnaživanja kroz proizvodnju povrća u plastenicima

Gradonačelnik Samir Kamenjaković danas je u svom kabinetu potpisao Ugovore za dodjelu dvadeset plastenika socijalno ugroženim osobama u

Gradonačelnik Samir Kamenjaković danas je u svom kabinetu potpisao Ugovore za dodjelu dvadeset plastenika socijalno ugroženim osobama u Gradu Živinice.

Radi se o sufinansiranju projekta “Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima” koji se realizuje u saradnji sa nevladinom organizacijom Muslim Aid  Sarajevo.

Kroz navedeni projekat obezbijeđena je nabavka plastenika za 20 socijalno ugroženih porodica za površine 100 metara kvadratnih sa sistemom za navodnjavanje i sadnicama.

Vrijednost Ugovora je 2.739 KM po jednom START UP paketu za dvadeset porodica, od čega Grad Živinice finansira 40%, Muslim Aid  Sarajevo. 40% i odabrana porodica 20% novčanih sredstava potrebnih za nabavku plastenika.

Ukupna vrijednost projekta je 54.780,00 KM, od čega je Grad Živinice sufinansirao 21.912,00 KM.

Primarni cilj ovog projekta je smanjenje siromaštva i pomoć ekonomskom oporavku u Gradu Živinice pomaganjem siromašnih seoskih porodica u uspostavi održivog poljoprivrednog poduzetništva. Dakle, ovo je samo jedan od projekata kroz koji se nastoji povećati poljoprivredna proizvodnja, a i istovremeno da se ekonomski osnaže socijalno i materijalno ugrožene porodice.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković istakao je zadovoljstvo povodom potpisivanja ugovora i naveo da se konstantno radi na poboljšavanju statusa naših građana kada je ekonomski prosperitet u pitanju.