Posjeta Gradskoj dvorani Živinice

Općinski načelnik Samir Kamenjaković je, zajedno sa svojim saradnicima, posjetio Gradsku dvoranu Živinice, gdje ih je ugostio direktor

Općinski načelnik Samir Kamenjaković je, zajedno sa svojim saradnicima, posjetio Gradsku dvoranu Živinice, gdje ih je ugostio direktor Samir Šahinpašić. Povod posjete bio je sumiranje rezultata dosadašnje saradnje Gradske dvorane sa Općinom Živinice.

Iz Budžeta Općine Živinice za 2018. godinu je izdvojeno oko 40.000,00 KM za podršku Gradskoj dvorani Živinice. Zahvaljujći tim sredstvima uređena je nova sala za borilačke sportove, te su izmjenjene tribine i izgrađena VIP loža poboljšanja gledališta Gradske dvorane. Dakle, tribine su dobile novi izgled, drvene klupe su zamjenjene plastičnim sjedalicama.

Općina Živinice ulaže značajna sredstva za unapređenje sporta. Cilj je pružiti podršku sportistima kroz osiguranje uslova za kvalitetniji trening i postizanje boljih rezultata.

Kroz posjetu Načelnik je obišao sve urađeno u proteklom vremenu, te je sa Direktorom razgovarao o budućim zajedničkim aktivnostima.

Direktor Samir Šahinpašić se ovom prilikom zahvalio načelniku Samiru Kamenjakoviću na podršci tokom proteklih godina.

“Danas smo posjetili Gradsku dvoranu Živinice, kako bi napravili jedan rezime ulaganja u prošloj godini. S obzirom da smo, u prošloj godini, u Dvoranu uložili negdje oko 40.000,00 KM kroz urađeno vidimo da su se ta sredstva iskoristila na najbolji mogući način. Svi sportski klubovi, a posebno naši građani koji dolaze da prate te sportske klubove će imati veliku korist od ulaganja u ovaj sportski objekat. Uređenjem jednog dijela sportske dvorane u vidu sale za borilačke sportove, Dvoranu smo podigli na jedan veći nivo. Osim toga urađeno je utopljavanje Dvorane, izmjenjene su tribine, te je izgrađena VIP loža, koja je napravljena u okviru uloženog budžeta za prošli godinu. Uzimajući u obzir sve to zaista smo Dvoranu doveli do nivoa kada trebamo razmišljati o sportskom terenu. Dakle, treba izvršiti ulaganja u sam teren. Danas sam dobio informaciju od direktora Gradske dvorane Živinice Samira Šahinpašića da oni u ovoj godini izlaze iz obaveza od desetogodišnjeg kredita, u koji su ušli zbog izgradnje dvorane i to me zaista obradovalo. Smatram da menadžment Gradske dvorane ima snage, znanja, volje i umijeća da i dalje nastavi raditi na ovakav način. Ovom prilikom čestitam menadžmentu na dosadašnjem uspiješnom radu”, rekao je načelnik Samir Kamenjaković.

“Prvo bih želio da se zahvalim načelniku Samiru Kamenjakoviću na ovoj posjeti. Ovo je prva posjeta jednog načelinka poslije Nove godine u ovih 14 godina kako postoji Dvorana. Zahvaljujem se Načelniku zbog interesovanja za ono što se radi, šta se uradilo i šta će se uraditi. U prošloj godini je završen je i peti projekat koji je vođen u zadnje tri gorine. Unazad tri godine uradili smo pokrivanje i utopljavanje dvorane, sređivanje kupatila i izmjenu tribina. Takođe smo uredili malu salu za borilačke sportove, gdje je uloženo ok 25.000,00 KM. Imamo još par ideja šta uraditi, budućnost je pred nama da ih i realizujemo. Bitno je da smo na dobrom putu. Zahvaljujući Načelniku i Općinskom vijeću, koji su prepoznali probleme u dvorani, u toku ove godine apsolutno ćemo izaći iz svih poteškoća s kojima smo se do sad borili”, rekao je direktor Gradske dvorane Živinice Samir Šahinpašić.